Kaappien, kellarikomeroiden, porttien, veneiden ja laitteiden yms. lukintaan kannattaa valita Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton hyväksymä ABLOY-riippulukko. Riippulukon nimen yhteydessä mainitaan, minkä Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton turvaluokituksen se on saanut (esim. SVK 1).


ABLOY 3020 ja 3021 SVK 1

Perinteinen ABLOY-riippulukko yleiskäyttökohteisiin. Valettu messinkirunko ja 35mm tai 76mm korkea 7mm paksu terässanka. Sopii hyvin kellareiden, varastotilojen, työkalupakkien tms. lukintaan. Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliitto on hyväksynyt lyhyempisankaisen ABLOY 3020:n luokkaan 1.


ABLOY PL320 SVK 1

Kromattu messinkinen yleisriippulukko käytettäväksi esimerkiksi työkalupakeissa, työtilojen laatikostoissa, pukukaapeissa jne. 5mm paksu sanka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.


ABLOY PL330 SVK 2

Keskivahva riippulukko esimerkiksi kellari- ja ullakkokomeroiden lukintaan. Sanka valmistettu kromatusta pintakarkaistusta booriteräksestä. Sangan halkaisija 8mm. Riippulukko on saatavana sankapituuksilla 25mm ja 50mm sekä erikoispitkällä 100mm sangalla.


ABLOY PL340 SVK 3

Vahvarakenteinen, vaativiin kohteisiin sopiva pintakarkaistu teräsriippulukko. Käyttökohteita ovat esim. ovet, portit ja näyteikkunoiden kalterit. Kromattu ja pintakarkaistu 10mm paksu booriteräksinen sanka. Saatavana 25mm ja 50mm sangalla.


ABLOY PL341

Vahvarakenteinen, kromattu messinkiriippulukko useisiin käyttökohteisiin. Kromattu, pintakarkaistu booriteräksinen sanka on halkaisijaltaan 10mm. Saatavana 25mm ja 50mm sangalla.


ABLOY PL350 SVK 4

Jämerä pintakarkaistu teräsriippulukko erityistä turvallisuutta vaativiin kohteisiin, esimerkiksi kontteihin, rekkoihin ja liikehuoneistojen oviin. Kromattu ja pintakarkaistu 14mm paksu booriteräksinen sanka. Saatavana 25mm ja 50mm sangalla.


ABLOY PL362 SVK 5

Erikoisvahva pintakarkaistu teräsriippulukko, jossa on sankaa suojaavat korotetut olkapäät. Karkaistusta booriteräksestä valmistettu sanka on on 15mm paksu. Kohteisiin, joissa vaaditaan erittäin korkeatasoista murtoturvallisuutta, esim. kontit, junavaunut, rekat, kuorma-autot, raskaat liukuovet jne.


Kiinnikkeet

Riippulukolla lukitun kohteen turvallisuus on riippuvainen riippulukon lujuuden lisäksi myös kiinnikkeistä, joihin riippulukko kiinnittyy. Kiinnikkeiden tulee olla samaa lujuustasoa riippulukkojen kanssa.

ABLOY-mallistosta löytyy kiinnikkeet luokkien 1, 2 ja 3 riippulukoille. Luokkien 4 ja 5 riippulukot vaativat hitsatut tai vastaavat kiinnikkeet.